3. oktobar 2021.3. okt 2021.
Foto: Mačva info

Foto: Mačva info

Sadnja drveća i uređenje dečijeg igrališta u Klenju

Uoči Dečije nedelje, a u susret svetskom danu čistog vazduha, Ekološko edukativni centar Mačva, zajedno sa Odredom izviđača „Hajduk“, sproveli su akciju sadnje drveća na dečijem igralištu u Klenju. Organizatori su ukazali na važnost očuvanja prirode, zdrave životne sredine, kao i da se malim koracima može doprineti da mališani dobiju lepše i bezbednije mesto za igru i učenje okruženi prirodom.

„Svako novo drvo je izvor života i zdravlja i svakom ovakvom akcijom doprinosimo očuvanju i unapređenju životne sredine. Takođe, apelujemo na manje zagađenje vazduha i da svako od nas učini po malo, to će biti dovoljno. Ovom prilikom želim da se zahvalim Rasadniku četinara Saša iz Bogatića, koji svaki put prepoznaje naše akcije i pomaže nam da ih realizujemo“, rekao je Vladimir Ristić iz Ekološko edukativnog centra Mačva.

Nakon uklanjanja smeća i košenja trave na igralištu, male i velike vredne ruke danas su zasadile dvadesetpet sadnica likvidambar i breze.


„Drago mi je što imam priliku da sa svojim drugarima izviđačima zasadim drveće i znam da će mnoga deca uživati u hladu na igralištu koje smo sredili. To nas motiviše za dalje akcije i jako sam srećna što smo danas ovde“, izjavila je Milica Popović iz Odreda izviđača „Hajduk“.

„Ovo je samo jedna u nizu akcija koju sprovodimo u cilju zaštite ekološke sredine i unapređenja lokalne zajednice. Pored današnje aktivnosti, sa Ekološko edukativnim centrom Mačva smo i pre nedelju dana čistili divlju deponiju u Crnoj Bari. Nadam se da će naši sugrađani prepoznati značaj ovakvih akcija i u budućnosti nam se pridružiti, jer je to u interesu svih nas“, navela je Nadežda Mandić, načelnik Odreda izviđača „Hajduk“.
Mačva info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa