3. oktobar 2021.3. okt 2021.
Nova medalja za generaciju 2008 (foto: VK Šabac fb stranica)

Nova medalja za generaciju 2008 (foto: VK Šabac fb stranica)

Mladi treći u Makarskoj

Generacija 2008. godišta Vaterpolo kluba "Šabac" višestruki uzastopni šampion Srbije i osvajač nacionalnog Kupa, dokazala se i u nepotpunom sastavu i na međunarodnom, odnosno regionalnom nivou. U Šabac je stigla bronza, a za finale i verovatno zlato nedostajala je samo sreća.

Šapčani su ove jeseni debitovali na izuzetno jakom, tradicionalnom turniru "Mladi Galeb" koji organizuje Hrvatski vaterpolo savez, a domaćin je dalmatinski grad Makarska, odnosno klub "Galeb" iz Makareske. Nastupilo je 11 ekipa iz: Slovenije, Hrvatske i Srbije, najkvalitetniji timovi iz sve tri države.

Kratak predah između mečeva (foto: VK Šabac fb strana)


Mladi "delfini" su odigrali četiri meča, ostvarivši tri pobede i jedan poraz. Na startu su smešteni u grupu D gde su imali jednog, ali izuzetno jakog rivala, zagrebački "Medveščak", poznat po radu sa mlađim kategorijama. Iako su Zagrepčani bili favoriti, Šabac predvođen pomoćnim trenerom Miroslavom Mandićem (prvi trener Ličanin je bio u Holandiji kao asistent Vasoviću) pobedio je "medvede", obezbedio prvo mesto i plasman u četvrtfinale sa te pozicije.

Velika zagrebačka "Mladost" stajala je na putu ka polufinalu, ali su "čivijaši" i tu prepreku uspešno prešli pobedivši 9:7. Mnogo puta su tokom prethodnih godina pobeđivali Partizan, ali je umor učinio svoje i u polufinalu su Beograđani, inače redovni učesnici i višestruki pobednici "Mladog Galeba", slavili 11:9. Ipak su se Šapčani oprostili pobedom od turnira i novim odličjem, a u meču za poziciju tri "pao" je slavni "Jug" Dubrovnik.

Ostaje na kraju žal, jer je "Medveščak", isti tim kojeg su Šapčani savladali u prvom kolu, na kraju pobedio Partizan u finalu i osvojio trofej.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa