5. oktobar 2021.5. okt 2021.
Zajednička konferencija za medije OKK Šabac (foto: Glas Podrinja)

Zajednička konferencija za medije OKK Šabac (foto: Glas Podrinja)

Povratak seniorki OKK Šabac

Nekoliko sezona nije postojala ženska seniorska ekipa Omladinskog košarkaškog kluba "Šabac", ali pauzi je kraj i u nedelju je novi početak za seniorke, ovaj put u Regionalnoj ligi, grupa "Jug".

Trener ekipe je Jelena Stošić, nekadašnja košarkašica crveno-crnih, kapiten je povratnik u košarku, Ana Bogojević, koja je nekoliko sezona vodila kao kapiten tim i u najvišem rangu (nosila je devojačko prezime Vuković), a izuzetno mladoj ekipi iskustvo daje i Katarina Anđelković.

-Prevashodni cilj je da pružimo priliku šabačkoj deci da igraju i stasavaju uz Anu koju smatram legendom kluba i Katarinu, praktično jedinu devojku koja nije iz Šapca. Sjajno je ponovo čekati prvenstvene utakmice, sportski sanjati i nadam se da će i publika prepoznati naš cilj i biti podrška već od nedelje - istakla je Jelena Stošić na klupskoj konferenciji za medije.

Prvi rival je MKA 2017 Novi Pazar, jedan od favorita za plasman u viši rang. Meč je zakazan za nedelju, od 18:30 u sali Gimnazije.

-Vraćam se posle potpune pauze od četiri godine. Strahovala sam koliko ću moći da odgovorim izazovima, ali sam zadovoljna, ponosna na mlade saigračice koje imaju veliki potencijal, još veći nego što je pokazano na treninzima. Prema informacijama koje imamo Pazarke su među boljim timovima u ligi, ali parket je jedino merilo. Naš cilj je pobeda - dodaje kapiten Ana Bogojević.

Modifikovan klupski grb (foto: Glas Podrinja)


Osam rivala

Osim Pazarki, rivali OKK Šapca ove sezone su: Užice, Plej of Užice, Javor, Pazar (N. Pazar), Trepča, Zvečan i Železničar Lajkovac.

U novoj sezoni Šapčanke će, kao i njihove muške kolege, imati na dresovima i modogikovan grb sa dodatim motivima šabačke tvrđave

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa