5. oktobar 2021.5. okt 2021.
Kabinet gradonačelnika Šapca

Kabinet gradonačelnika Šapca

Saopštenje za javnost: Mia četbot

Na konferenciji za novinare održanoj u kancelariji za IT i eUpravu, danas je predstavljena četbot aplikacija MIA koja će služiti kao neprekidna servisna podrška građanima i privredi u Šapcu i Somboru. Na konferenciji za novinare govorio je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao značaj ove digitalne platforme koja će omogućiti građanima da brže, jednostavnije i bez čekanja na šalteru dođu do odgovora na tražena pitanja.

,,Drago mi je što je Šabac jedan od dve jedinice lokalne samouprave u Srbiji u kojima je uvedena aplikacija Mia četbot. Time naš grad ide u korak s novom tehnologijom. Na ovaj način građani će moći da dođu do odgovora na pitanja koja su u vezi sa izdavanjem izvoda iz matičnih knjiga rođenih, uverenja o državljanstvu, poreskih uverenja, pravima u vezi sa roditeljskim i dečijim dodatkom, ali i da dobiju kontakte odeljenja u gradskoj upravi. Posle kontrole primene Sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju (BFC sertifikata), naš grad dobio je ovu aplikaciju besplatno. Zahvaljujući Mia četbotu, zaposleni u gradskoj upravi će se usmeriti na važne poslove dok će građanima omogućiti da mnoge odgovore dobiju iz svog doma, ili sa neke druge lokacije u vreme kada im najviše odgovara, bez čekanja u redu”, rekao je Pajić.

Mia četbot od danas je dostupna građanima Šapca 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji i nalazi se na sajtu Grada Šapca, Viberu i uskoro na Fejsbuk stranici grada.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa