7. oktobar 2021.7. okt 2021.
Pripreme za naporan finiš (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac - fb stranica)

Pripreme za naporan finiš (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac - fb stranica)

Vodeći kvartet u borbi za Super ligu

Šabačka Mačve je sinoć remizirala, bez golova, u Bačkoj Palanci, dodavši još jedna bod na svoj saldo. Rezultat je doneo blago nazadovanje na tabeli, Šapčani su trenutno na deobi trećeg i četvrtog mesta sa Javorom, dok je vodeći tim Inđije pet bodova ispred Mačve.

-Važan bod na teškom gostovanju. Moramo biti zadovoljni s obzirom na tešku kadrovsku situaciju koja nas ne štedi već drugi meč i ponosan sam na borbu i trud mojih momaka. Prvo poluvreme smo bili bolji rival, imali jednu veliku priliku. U nastavku su oni igrali kvalitetnije do samog finiša kada smo mi ponovo preuzeli inicijativu. Šteta zbog propuštenih prlika, no bod je sasvim dobar učinak na gostovanjima kakvo je Bačka Palanka. Spremamo se već za nedelju. Evidentan je umor, ali je raspored takav i nadam se da ćemo se oporaviti - rekao je posle meča trener Mačve Boris Savić.

Remi bez golova (foto: zvanična FB stranica OFK Bačka)


Do kraja polusezona u Prvoj ligi Srbije preostala su još četiri kola. Šabačka Mačva je u poziciji borbe za vrh tabele, a među timovima koji su u sličnoj poziciji, nalazi se i jedan protiv koga još nije igrala.

Već sada je jasno koliko će biti važan duel u Novom Sadu, u poslednjem kolu polusezone kada Šapčane ugosti novajlija i najprijatnije iznenađenje Lige Mladost, no Mačvu pre toga očekuju mečevi protiv Zlatibora u nedelju u Šapcu, gostovanje u Zaječaru i ugošćaanje IMT Rakovice.
Inđiju očekuju dva teška meča, gostovanje u Novom Sadu i Pančevu.

Zadovoljavajući učinak posle jedanaest rundi (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac)


Sezona traje i posle Novog Sada


Meč u Novom Sadu će označiti polovinu prvog dela sezone, ali samo pred podelu. Do kraja kalendarske godine Mačvu očekuje još pet mečeva, među kojima su dueli sa Železničarom, Javorom i Radom.

Posle 30 odigranih kola, Prva liga se deli u plej of i plej aut grupu, granica je osma pozicija. Uslediće jednokružni bod sistem od sedam rundi posle kojih će biti poznat konačan raspored.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa