7. oktobar 2021.7. okt 2021.
Optimizam niko ne može oduzeti (foto: VK Šabac)

Optimizam niko ne može oduzeti (foto: VK Šabac)

Nada u čudo u Palermu

Vaterpolisti "Šapca" već su na sunčanoj Siciliji, centru ostrva Palermu gde ih od sutra očekuje turnir osmine finala Evro kupa i borba za plasman u četvrtfinale drugog najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Šapčani su u grupi sa ekipama domaćina Palerma, francuskog Strazbura i budimpeštanskog BVSC. Od petka do ponedeljka će biti odigrana tri kola, kompletan ligaški sistem posle kojeg dva najbolja tima odlaze u četvrtfinale.

Čudo u Utrehtu (foto: VK Šabac)


Kadrovski problemi ne štede Šabac. Ognjen Stojanović i Marko Tubić, reprezentativac i potencijalni reprezentativac Srbije su van ekipe usled Kovida 19, mladi igrači koji su se izborili sa virusom su na brojnom stanju, ali van trenažnog procesa dve nedelje. Zbog pozitivnog PCR testa u Italiju nije otputovao ni prvi trener Anto Vasović, te će ekipu predvoditi Nemanja Ličanin.

U Palermu Šabac bez Ante Vasovića, Marka Tubića i Ognjena Stojanovića. Ekipu predvodi Nemanja Ličanin.


Na startu je rival šampiona Srbije iz 2019. godine verovatno i prvi favorit turnira, mađarski BVSC, potom sledi meč protiv Palerma i na kraju u nedelju će odmeriti snage "čivijaši" sa Strazburom.

Oslonac i u Palermu (jedanaest tvoraca podviga u šesnaestini finala)


U drugoj grupi čiji je domaćin Budimpešta nastupaju: Vašaš, Solaris Šibenik, španski Sabadel i italijanska Ortiđa. Po dva najbolja tima će izboriti mesto u četvrtfinalu, gde im se priključuju četiri drugoplasirane ekipe iz treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Raspored grupe

08.10. (10:30) ŠABAC - BVSC Budimpešta
08.10. (12:15) Palermo - Strazbur
09.10. (10:30) Strazbur - BVSC Budimpešta
09.10. (12:15) ŠABAC - Palermo
10.10. (10:15) ŠABAC - Strazbur
10.10. (12:15) Palermo - BVSC

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa