8. oktobar 2021.8. okt 2021.
Pixabay

Pixabay

Ministarstvo: Od ponedeljka kombinovani model nastave u srednjim školama osam opština


Kombinovani model nastave, koji podrazumeva neposrednu i onlajn nastavu, kao i podelu odeljenja na grupe, od ponedeljka 11. oktobra primenjivaće se u srednjim školama osam samouprava u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Kako se navodi u saopštenju, kombinovana nastava biće organizovana u školama u Beogradu, Velikoj Plani, Vlasotincu, Vrnjačkoj Banji, Lajkovcu, Lebanu, Temerinu i Šapcu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja", u nedelji od 27. septembra do 6. oktobra 2021. godine bilo je 2.774 (0,35 odsto) obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 71 odeljenje (0,18 posto), zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenilo način organizacije rada sa neposredne na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana.

Zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju, 992 odeljenja su u posleđnih 10 dana prešla na kombinovani model, dok je u istom periodu 120 grupa prešlo sa kombinovanog na onlajn nastavu zbog pojave tri ili više slučajeva infekcije.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.



Izvor Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa