12. oktobar 2021.12. okt 2021.
Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju posetila opštinu Vladimirci

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju posetila opštinu Vladimirci

Juče, 11.10.2021. godine, pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić posetila je opštinu Vladimirci gde je i održan radni sastanak sa predsednikom opštine Goranom Zarićem i njegovim saradnicima.

Povod sastanka bio je unapređenje demografskih prilika u Srbiji kroz primenu mera pronatalitetne politike, kako na nivou Republike Srbije, tako i na nivou jedinice lokalne samouprave.

Pomoćnica ministra pohvalila je projekat ,,Porodica iznad svega“ koji je opština Vladimirci realizovala u prethodnom periodu i u okviru kojeg je organizovano savetovalište za brak i porodicu, edukativne radionice, kao i škola za trudnice. Isto tako, kao primer dobre prakse navela je to što opština Vladimirci mladim bračnim parovima dodeljuje placeve i građevinski materijal za izgradnju kuća, a sve to u cilju poboljšanja demografske situacije na teritoriji opštine Vladimirci i da to pokazuje da Opština brine o mladim ljudima, ali i da se radi na rešavanju problema negativnog prirodnog priraštaja.

Ovom prilikom, pomoćnica ministra istakla je da će i oni na državnom nivou uticati na to da se reši višedecenijski problem u selu Provo, koji se odnosi se na izgradnju nove osnovne škole, kako bi učenici imali pristojne uslove za boravak u njoj, kao i da se deci omoguće kvalitetniji uslovi za život i ostanak na selu.

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić istakao je značaj održanog sastanka jer su sagledani problemi sa kojima se opština Vladimirci suočava i najavio da će opština Vladimirci, a u saradnji sa resornim Ministarstvom, u svom budžetu planirati veća sredstva za ovu namenu da bi se porodice osnažile, ali i da bi se mladi ljudi ohrabrili da planiraju svoju budućnost i zasnivaju porodicu.

Izvor: Zvanični sajt opštine Vladimirci

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa