12. oktobar 2021.12. okt 2021.
Eminentni stručnjak posetio Opštu bolnicu Šabac

Eminentni stručnjak posetio Opštu bolnicu Šabac

Doktor medicinskih nauka Marko Buta, onkohirurg Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, juče je bio u radnoj poseti Opštoj bolnici Šabac.

Tokom jučerašnjeg boravka dr Buta, koji je u našoj ustanovi angažovan u svojstvu stručnog konsultanta i stalnog člana onkološkog konzilijuma, uspešno je operisao mlađu pacijentkinju.

Pre odlaska u operacionu salu, održan je radni sastanak na kome su direktor bolnice dr Slobodan Popović i uvaženi gost razgovarali o daljem unapređenju saradnje između dve ustanove. Zaključke i predloge kako da stručno povezivanje i razmena iskustava i budu još bolji, dr Marko Buta će preneti pretpostavljenima svog renomiranog nacionalnog instituta.

Iako je dinamika međusobne saradnje u prethodnim mesecima bila uslovljena epidemiološkom situacijom, ona nastavlja da se uspešno odvija, a jučerašnja radna poseta ima poseban značaj jer je realizovana u mesecu oktobru koji je posvećen borbi protiv raka dojke.

Regularni dolasci stručnih konsultanata i edukacija kadra su u direktnoj funkciji unapređenju usluga koje pruža Opšta bolnica Šabac, u ovom slučaju – posebno u oblasti primene savremenih hirurških procedura.

Izvor: https://bolnica015.org.rs/eminentni-strucnjak-u-radnoj-poseti-2/

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa