14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Gradonačelnik Pajić posetio JKP "Vodovod Šabac"

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je posetio JKP ,,Vodovod Šabac” gde je sa direktorom Jovanom Vranešom, inženjerima i stručnim timom razgovarao o stanju u preduzeću i planovima za budućnost.
Glas Podrinja

Gradonačelnik Pajić istakao je da vodovod može da se pohvali da je u oblasti vodosnabdevanja ispunio sve zahteve građana i privrede.
- Ovo javno preduzeće u svojim laboratorijama kontroliše biološki i hemijski kvalitet vode koju naši sugrađani koriste. Potencijali izvorišta i kvalitet pijaće vode su odlični, istakako je Pajić i dodao da su za naredni period dogovorili obećano širenje vodovodne i kanalizacione mreže.
Glas Podrinja

Gradonačelnik Pajić i v.d. direktora "Vodovod Šabac" Jovan Vraneš obišči su izvorište vode "Mali Zabran”, crpnu stanicu ,,Metaloplastika” i Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.
- U okviru projekta ,,Čista Srbija“, zahvaljujući podršci države, na teritoriji grada Šapca će do 2025. godine kanalizaciona mreža biti produžena za 150 kilometara, 100 kilometara u prigradskim naseljima i 50 na seoskom području. To je velika investicija države i Grad Šabac je svojim projektima uspeo da nadoknadi vreme koje je izgubljeno svih prethodnih godina. U današnje vreme značaj kanalizacije je sve veći jer su pred nama sve zahtevniji ekološki standardi koje je potrebno obezbediti. Za poboljšanje uslova života i rada na selu, kanalizacija je jedan od bitnijih preduslova. Grad Šabac svojim odnosom prema ekologiji, a pre svega prema kvalitetu života svojih sugrađana, teži moderno uređenom gradu – Gradu budućnosti ”, kazao je Pajić.
Glas Podrinja

V.d. direktora JKP ,,Vodovod Šabac” Jovan Vraneš naglasio je da mu je drago što je gradonačelnik posetio jedno od najvažnijih komunalnih preduzeća u gradu.
- Dogovorili smo se da zajednički nastupimo u rešavanju svih vizija i poslovnih planova koje naše preduzeće ima. Jedan od prvih je projekat ,,Čista Srbija”, a akcenat smo stavili i na vodosnabdevanje. Pored ovog, koje nam dolazi iz investicionog plana države, iz sopstvenih sredstava i sredstava Grada, radićemo na širenju vodovodne mreže u našem gradu. Dogovorena je strategija o zajedničkom nastupanju, da idemo jednim pravim putem. Počinjemo sa studijama, ispitivanjima, izradama generalnih projekata da bismo dobili kompletnu sliku o potrebi vodosnabdevanja i kanalisanja našeg grada”, rekao je Vraneš.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa