15. oktobar 2021.15. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja: dr Jasmina Stanković

Foto: Glas Podrinja: dr Jasmina Stanković

Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Građani Šapca od danas se protiv sezonskog gripa mogu vakcinisati na jednom od 16 punktova u selima i na četiri punkta u gradu. Vakcinacija se obavnja vakcinama proizvedenim na "Torlaku" i proizvođača "Sanofi". Građani ne moraju da se prijavljuju za ovu vakcinu.

-Našim građanima ćemo omogućiti da istog dana mogu da prime i vakcine protiv kovida i protiv sezonskog gripa, jednu u jednu, a drugu u drugu ruku. Vakcine protiv gripa su distribuirane u seoske i gradske ambulante. Vakcine su dostavljene ambulantama u Volujcu, Varni, Jevremovcu, Dobriću, Prnjavoru, Lipolistu, Zminjaku, Ribarima, Slepčeviću, Drenovcu, Ševaricama, Mačvanskom Pričinoviću, Tabanoviću, Jelenči, Oridu i Majuru. Gradske ambulante u koje su distribuirane vakcine su Druga zdravstvena, Četvrta zdravstvena, Čavić, i Letnjikovac, navela je direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" dr Jasmina Stanković i dodala da prioritet imaju lica koja spadaju u rizične grupe: trudnice, zaposleni u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite, hronični bolesnici, oboleli od kardiovaskularnih bolesti, bubrežni bolesnici, pacijenti sa neurološkim oboljenjima, HIV-om, malignim bolestima.

Ambulantama je dostavljeno oko 5.000 vakcine oba proizvođača. Građani kojima u selima ne radi ambulanta, mogu se vakcinisati u nekom od sela u okolini ili u nekoj od gradskih ambulanti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa