16. oktobar 2021.16. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja /godišnja nagrada „Boris Kovač“ za poseban doprinos Šabačkom pozorištu u sezoni 2020/2021

Foto: Glas Podrinja /godišnja nagrada „Boris Kovač“ za poseban doprinos Šabačkom pozorištu u sezoni 2020/2021

Nagrada „Boris Kovač“ za Olgu Dimitrijević

Umetničko veće Šabačkog pozorišta koje čine glumica Aneta Tomašević, glumac Ljubiša Barović i glumac Vladimir Milojević donelo je jednoglasnu odluku da godišnja nagrada „Boris Kovač“ za poseban doprinos Šabačkom pozorištu u sezoni 2020/2021 bude dodeljena Olgi Dimitrijević za tekst i režiju predstave „Radio Šabac“.

„U vremenu kada su se otuđenost, usamljenost i strah, kao posledice globalne pošasti nadvile kao pretnja nad svima nama, više nego lekovito je podsetiti se onih svetlih trenutaka iz ne tako davne prošlosti u kojima su solidarnost, zajedništvo, briga za bližnjeg i bolje sutra bili nešto što se podrazumevalo. Kroz priču o osnivanju, razvoju i zlatnim danima kolektiva koji je mnogima i danas jedna od prvih asocijacija kada se pomene grad Šabac, Olga Dimitrijević je uspela da dotakne teme koje se tiču, ne samo lokalne zajednice, već imaju mnogo širi, univerzalni značaj. Učešće predstave „Radio Šabac“ na Sterijinom pozorju i nagrada za najbolji tekst savremene drame Olgi Dimitrijević samo su potvrda više da je iskorak Šabačkog pozorišta na polje dokumentarnog bio više nego uspešan“, navodi se u obrazloženju nagrade.

-Smatram da je nagrada dolazi kao potvrda da smo imali veoma lep radni proces u Pozorištu i napravili predstavu koja nam je i društveno-politički relevantna, ali i emotivno - istakla je Olga Dimitrijević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa