17. oktobar 2021.17. okt 2021.
Foto: Beta

Foto: Beta

Advokat načelnika Milenkovića: Smena bi bila ponižavanje zakona i institucija Srbije

Pravni zastupnik načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, advokat Zdenko Tomanović ocenio je da bi Milenkovićeva smena sa te funkcije, kao jednog od zaslužnih za otkrivanje uzgoja marihuane na plantaži "Jovanjica", bila "ponižavanje zakona i intitucija Srbije".

"Načelnik Milenković je rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Mitićem i velikim brojem svojih kolega, otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosih službi u slučaju Jovanica i njegova smena bila bi osveta za hrabrost da primene zakone naše zemlje i štite pravni poredak", naveo je Tomanović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, "kampanja onih koji nisu nadležni, protiv onih koji su nadležni", započela je nakon intervjua prvooptuženog za slučaj Jovanjica Predraga Koluvije, sa njegovim advokatom i poslanikom vladajuće partije Vladimirom Đukanovićem.

Tomanović je istakao da je sve to "afirmisao državni vrh", najavljujući "dolazak istine i spektakularno otkrivanje kriminalne organizacije u srcu države".

"Iako nadležno tužilaštvo i sud postupaju u predmetu koji se temelji baš na radu načelnika Milenkovića i njegovog tima, nijedna pravosudna institucija nije ukazala nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze, vrednuju iskaze i komentarišu postupak te da je pravna kultura njihova obaveza", naveo je Tomanović.

Advokat načelnika Milenkovića ističe i da su time "stvoreni uslovi za pravno nekontrolisano ometanje pravde zbog političkog rizika koji nosi dalja primena zakona u slučaju Jovanjica".

"Pravo mora da bude iznad svih pa i iznad nosioca vlasti i vanistitucionalnih centara moći. Advokatska kancelarija Tomanović preduzeće sve zakonom predviđene mere radi zaštite prava našeg klijenta Slobodana Milenkovića", rekao je Tomanović.

Mediji su ranije preneli da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa