18. oktobar 2021.18. okt 2021.
SPŠ: Razmena znanja i iskustava sa učenicima iz Evrope

SPŠ: Razmena znanja i iskustava sa učenicima iz Evrope

SREDNjA POLjOPRIVREDNA ŠKOLA

Poseta učenika iz Francuske i Slovačke

Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac od juče je domaćin učenicima iz Francuske i Slovačke. Reč je o međunarodnoj razmeni učenika koja se realizuje u okviru Erasmus projekta K1 i K2, čiji je cilj kulturološka i iskustvena razmena mladih iz različitih zemalja sličnih godina i profesionalnih opredeljenja.

SPŠ: Iskustvom do znanja


-Naša škola je prva škola u Šapcu koja realizuju ovaj tip projekata sa školama istog profesionalnog opredeljenja u regionu i Evropi. U okviru ove razmene po Erasmus projektu K2 u gostima su nam učenici iz Francuske, škola Lycée des Etablières. Cilj njihove posete je kulturološko povezivanje učenika naše dve škole i zemlje. Njihova poseta traje 7 dana, od 17. do 24.10.

U istom terminu, samo sedmicu duže domaćini smo i učenicima iz Slovačke. Saradnja sa njima vezana je za projekat Erasmus K1 koji se realizuje sa ciljem profesionalnog povezivanja i razmene znanja i iskustava iz struke u kojoj se učenici obrazuju. Đaci iz Slovačke obavljaće praksu sa našim učenicima na školskoj ekonomiji u trajanju od 2 nedelje- navode u SPŠ i dodaju da su iste aktivnosti, vezane i za K1 i za K2, planirane u uzvratnim posetama njihovih đaka, planiranim za naredni period.

SPŠ: Profesionalno povezivanje


-To je odlična prilika da se naši učenici upoznaju sa svojim vršnjacima iz Evrope, njihovim načinom života, kao i sa dostignućima razvijenih evropskih zemalja na polju poljoprivrede- kažu u šabačkoj Poljoprivrednoj školi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa