19. oktobar 2021.19. okt 2021.
Glas Podrinja/Razmena znanja sa učenicima iz Evrope

Glas Podrinja/Razmena znanja sa učenicima iz Evrope

Učenici iz Francuske i Slovačke u poseti Srednjoj poljoprivrednoj školi

U Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika Šabac u toku je realizacija projekta Erasmus K1 i K2. Reč je o kulturološkoj i stručnoj razmeni učenika iz škola istog profesionalnog opredeljenja u regionu i Evropi.
Glas Podrinja/Prof. Tamara Tomić, koordinator projekta

- Sa Poljoprivrednom školom Lycée des Etablières iz La Rošea (Nant, Francuska) sarađujemo godinama, ali prvi put zvanično, kroz Erazmus projekat K2. Gosti iz Francuske došli su nam u nedelju i ostaju do petka. Da bismo njihov boravak kod nas učinili što prijatnijim, organizovali smo niz aktivnosti, obilazak Šapca i posetu okolnih gradova, istorijskih i spomenika kulture. U planu je da naši učenici uzvrate posetu u martu naredne godine, kaže koordinator projektnog tima Tamara Tomić, profesor stručnih predmeta veterinarske struke.
Glas Podrinja/Učenici iz Slovačke

Takođe, Srednja poljoprivredna škola domaćin je i učenicima iz Slovačke, koji ostaju dve nedelje u Šapcu. Saradnja sa njima realizuje se kroz projekat Erasmus 2. Đaci iz Slovačke obavljaće praksu na školskoj ekonomiji.
Sa predavanja o klimatskim promenama

Danas je održano predavanje o klimatskim promenama i načinima na koje one utiču na poljoprivredu. Predavači su bili profesori iz Srednje i Više poljoprivredne škole u Šapcu. Predavanju su prisustvovali učenici iz Francuske i Slovačke, a nakon toga održan je praktični deo u pedaloškoj laboratoriji Visoke poljoprivredne škole.
Praktični deo u Višoj poljoprivrednoj školi

Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa