23. oktobar 2021.23. okt 2021.
foto: Beta

foto: Beta

Obradović: Večeras savetodavni nadzor ugostiteljskih objekata, posle kažnjavanje

Predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je danas da će oko 2.400 inspektora, svih 46 inspekcija u Srbiji, kontrolisati da li se poštuje odluka da svi gosti ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu moraju imati kovid propusnicu posle 22 časa.

Ona je za Radio televiziju Srbije (RTS), rekla da će inspektori večeras i sutra uveče imati ulogu "savetodavnog nadzora", dok od ponedeljka postoji mogućnost kažnjavanja, pisanja prekršajnih naloga.

"Ne postajemo policijska država, već olakšavamo život vakcinisanima, a onim drugima ukazujemo na značaj vakcinacije. Ovo je samo korak dalje do bolje organizacije života u 'novoj normalnosti'", rekla je Obradović, navodeći da inspektori koji nisu vakcinsani neće učestvovati u kontroli.

Ona je naglasila da će inspekcija i Komunalna milicija biti samo "supervizija", jer su vlasnici ugostiteljskih objekata, kovid redari, u obavezi da provere da li njihovi gosti imaju kovid propusnicu.

Ako u zatvorenom ugostiteljskom objektu ima ljudi bez kovid sertifikata posle 22.00 časa, taj objekat će biti ispražnjen i zatvoren na 24 časa, rekla je Obradović, koja je i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Prema njenim rečima ako se narednog dana to ponovi, ići će se na "rigorozniju meru" i novčano kažnjavanje - od 300 000 dinara za pravno lice, za odgovorno nešto manje, kao i 5.000 za građanina koji se nije pridržavao mere.

"Maksimalno pojačavamo kontrolu u svim gradovima, mestima. Najjača je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici", rekla je Obradović.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa