23. oktobar 2021.23. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja: Obeležena godišnjica oslobođenja

Foto: Glas Podrinja: Obeležena godišnjica oslobođenja

Obeležena 77. godišnjica oslobođenja Šapca u Drugom svetskom ratu

Polaganjem venaca na Donjošorskom groblju obeležena je 77. godišnjica oslobođenja Šapca u Drugom svetskom ratu. Vence na spomenik žrtvama fašizma položili su predstavnici SUBOR-a Šapca, Vojske Srbije, predstavnici SUBNOR-a Loznice, Sremske Mitrovice, Valjeva, Bogatića, udruženja vojnih penzionera, rezernih vojnih starešina, vojnih invalida, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i načelnik Mačvanskog upravnog Okruga Vladan Krasavac.

Foto: Glas Podrinja: Polaganje venaca na spomenik žrtvama fašizma


-Na današnji dan pre 77 godina jerojske partizanske jedinice narodnooslobodilačke vojske umarširale su u naš grad, koji je u više od četiri godine sistemskog terora i uništavanja, konačno doživeo slobodu. Ove godine je i 80 godina od napada fašističke Nemačke na našu zemlju. Naša sećanja prema žrtvama fašizma ne blede jer su datim životima generacijama iza sebe ostavili slobodu kao neotuđiv dar, kao i putokaz da se sloboda mora životom braniti i čuvati, naveo je predsednik SUBNOR-a Šabac Vladimir Ninković.

Foto: Glas Podrinja: Vence položili i predstavnici Grada


Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić čestitao je Dan oslobođenja svim građanima Šapca i izrazio zadovoljstvo zbog toga što veliki broj organizacija neguje kulturu sećanja na pretke koji su dali živote da bi Šabac i Srbija bili slobodni.

-Nikada ne smemo zaboraviti žrve koje je Šabac dao u Drugom svetskom ratu. Danas je vreme politike dijaloga. Ne ratujemo oružjem nego diplomatijom u smislu boljitka za čitavu Srbiju, a tako i za Šabac. Šabac će podržati sećanje, kako na žrtve koje je grad imao, tako i na žrtve koje je Srbija dala u svim dosadašnjim ratovima da bi živeli životom koji danas živimo. Svakog trenutka radimo na tome da građani Šapca žive bolje, bezbednije i sigurnije. Siguran sam da ćemo se uvek sećati onih koji su dali svoje živote da bi Šabac bio slobodan grad, rekao je gradonačelnik Pajić.

Foto: Glas Podrinja: Sećanje na sve koji su dali živote za slobodu
Glas Podrinja

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa