23. oktobar 2021.23. okt 2021.
Foto: Glas Podrinja: Prvi Miholjski susreti sela

Foto: Glas Podrinja: Prvi Miholjski susreti sela

Danas prvi Miholjski susreti sela u Mačvi

Prvi Miholjski susreti sela u Mačvi održavaju se danas u Prnjavoru u dvorištu škole "Kralj Aleksandar Karađorđević". Riblji "Drinski kotlić", turnir u malom fudbalu i Bazar starih i umetničkih zanata program je koji se našao na današnjem pilot projektu. Vreme je onemogućilo da događaj poseti veći broj gostiju, ali i organizatori i izlagači su zadovoljni prvim izdanjem manifestacije.

Foto: Glas Podrinja: Mario Maksimović


-Trudićemo se da ova manifestacija i svake sledeće godine bude u Prnjavoru, naravno sa bogatijim programom i više dana trajanja. Već obavljamo neke razgovore za sledeću godinu, rekao je Mario Maksimović. direktor Doma kulture u Prnjavoru.

Foto: Glas Podrinja: Domaći proizvodi na Bazaru


Na turniru u malom fudbalu učestvuje 11 ekipa iz Mačve, Pocerine i Loznice. Kulinarska umeća u kotliću oprobalo je sedam ekipa iz Mačve, Šapca, ali i Beograda. Na Bazaru su posetioci mogli da kupe rakiju, zimnicu, proivode ručne radinosti, kolače, cveće...

Program je uveličao i KUD iz Bosanskog Broda.

Foto: Glas Podrinja: Živorad Vasić


-Mesna zajednica se jako trudi i zahvalni smo što nam je ukazana šansa da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju. Nadamo se da će ona zaživeti i u budućnosti biti na dosta višem nivou. Takođe se nadamo da će se i ova pandemija završiti i da će sve moći da se organizuje u punom kapacitetu. Selo treba da živi i sa ovakvim manifestacijama ono se podiže. Drago nam je što smo baš mi zaslužili da budemo nosioci jednom ovako velikog projekta. Zahvalni smo Gradu Šapcu, Ministarstvu za brigu o selu, kao i ljudima iz Doma kulture, rekao je Živorad Vasić, predsednik Saveta MZ Prnjavor.

Foto: Glas Podrinja: Takmičenje u ribljem kotliću


Manifestaciju su organizovali Grad Šabac, Savet Mesne zajednice Prnjavor, Dom kulture Prnjavor, uz podršku Ministarstva za brigu o selu.

Foto: Glas Podrinja: Aleksandar Pajić


-Želeli smo da pokrenemo ovu manifestaciju, Prnjavor je konkurisao sa projektom kod Ministarstva i dobio mogućnost da ga realizuje, a Grad Šabac je finasijski i organizaciono sve podržao. Pokrenuli smo nešto što treba da postane tradicija i verujem da će iz godine u godinu imati sve više učesnika. Interes Grada Šapca je da stvorimo približno iste uslove u selu kao i u gradu, da bi ljudi ostali u selu. Siguran sam da nas čekaju mnogo bolji dani na selu, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Foto: Glas Podrinja: Grad podržao manifestaciju finsijski i organizaciono
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa