6. novembar 2021.6. nov 2021.
Foto Glas Podrinja

Foto Glas Podrinja

Tamnava u blagom opadanju

Opština Koceljeva je juče zbog izlivanja reke Tamnave proglasila vanrednu situaciju.
Prema informacijama iz lokalnog Štaba za vanredne situacije stanje na terenu se postepeno normalizuje, mada su svi resursi u pripravnosti kako bi, ukoliko to bude bilo neophodno, pravovremeno reagovali.


Tamnava je u stagnaciji, a prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije Dušana Ilinčića u poslednjih nekoliko sati i u postepenom opadanju.

-Bilo je kritično prethodne noći zbog novih obilnih padavina, pa je kota bila preko dva metra na mernom mestu kod fabrike Rauh u Koceljevi. U toku dana vodostaj je bio u postepenom opadanju i očekujemo da će se tako i nastaviti, imajući u vidu da su danas bile znatno manje padavine u odnosu na jučerašnje- izjavio je Ilinčić koji je u petak zajedno sa direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem obišao ugroženo područje u Kamenici i regionalni put prema Donjem Crniljevu na kojem je saobraćaj zbog vode na kolovozu na pojedinim deonicama bio u prekidu ili se otežano odvijao.

Glas Podrinja


Prema podacima iz Štaba u proteklih 48 sati na području Donjeg Crniljeva palo je oko 140 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u velikom poplavnom talasu 2014.godine palo oko 160 litara.

Tamnava se juče, zbog intenzivnih padavina, izlila u nebranjenim zonama i poplavila hektare oranica, puteve, dvorišta u naseljenom mestu Kamenica. Na svu sreću, stambeni objekti u ovom selu nisu bili pod vodom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa