22. novembar 2021.22. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Obuke za nezaposlene u Centru za stručno usavršavanje Šabac

U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Šapca u Centru za stručno usavršavanje biće organizovane tri edukacije za nezaposlena lica. Obuku za osnove korišćenja računara, engleski jezik (A1 nivo) i rad na numerički upravljanoj glodalici (CNC mašini) pohađaće 48 polaznika koji će steći neophodna znanja i veštine potrebne za lakši pronalazak posla.

-Grad sprovodi aktivne mere politike zapošljavanja građana, a pokazatelj je i veliko interesovanje za obuke u Centru koji je akreditovan za ovaj vid edukacije. Siguran sam da će završene obuke omogućiti našim sugrađanima da najbolji način dođu do novih znanja, novih veština kako bi aktivnije učestvovali u traženju posla - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da će dolazak novih kompanija u grad omogućiti veće šanse za bolje uslove rada.
Grad sprovodi aktivne mere politike zapošljavanja građana (Foto: Glas Podrinja)

-Dovođenjem investitora grad Šabac omogućava bolja radna mesta, kao i širok spektar ponude, a sa sertifikatima mogu da dođu do sigurnog izvora prihoda. Osim teorijskog znanja polaznici će imati priliku da prođu i praktični deo u kompaniji Galeb i CSU, što im otvara vrata firmi koje posluju u Šapcu. Trudimo da ovim aktivnostima izađemo u susret našim sugrađanima i smanjimo stopu nezaposlenosti u gradu - zaključio je gradonačelnik.

Pomenute obuke su samo jedna od aktivnih mera grada u cilju smanjenja stope nezaposlenosti građana sa ciljem njihovog osnaživanja i razvoja kompetencija na tržištu rada.

-Do specifičnih obuka smo došli na osnovu istraživanja potreba privrede, te je način odvijanja edukacije u tom maniru. Kao što je pomenuto deo aktivnosti će biti realizovan u Trening centru, a drugi deo kod naših privrednika, što je veoma dobra kombinacija. Ideja je potekla od Saveta za zapošljavanje, a deo je projekta sa Austrijskom razvojnom agencijom ( SEED program). Ovim pokazujemo da su svi naši programi i projekti održivi, jer odgovaraju na potrebe privrede i po završetku samog projektnog roka - naveo je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i najavio SEED III projekat kojim je predviđeno proširenje kapaciteta Trening centra sa novim akreditovanim programima i obukama.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa