26. novembar 2021.26. nov 2021.
Lideri na tabeli - KK M015 Šabac

Lideri na tabeli - KK M015 Šabac

Maksimalan učinak M015

Šabačka muška košarka predstavnika u najvišem rangu nema još od kraja prethodnog veka kada je iz Prve lige ondašnje Jugoslavije eliminisana Iva. Do drugog ranga je uspeo da stigne uz dva navrata OKK Šabac. Najpre 2011, a potom i 2013. godine, no u oba slučaja ostajao je samo po jednu sezonu. Put do mesta u Drugoj ligi je dug, ali je za sada na dobrom putu ekipa M015.

Šabački košarkaki klub je prethodne sezone debitovao u Prvoj regionalnoj ligi „Zapad“, zauzeo poziciju u zlatnoj sredini, a u aktuelnoj sezoni je lider svoje grupe i ima maksimalan učinak u sedam mečeva, odnosno na polivini ovog dela sezone. Ima drugi najbolji napad i najbolju odbranu svoje grupe. Uspeli su u neizvesnim duelima protiv Mileševca i Ivanjice, najvećih rivala u grupi da ostvare trijumf i izdvoje se na vrhu. Već od vikenda startuje novi krug gde u derbiju kola gostuju u Prijepolju u nedelju od 19 časova. Tim predvodi Marko Isaković praktično od osnivanja, uz kraće pauze tokom rada u Grčkoj, odnosno oporavka od povrede. Među licenciranim igračima je kombinacija mladosti i iskustva, a među igračima na spisku je i jedan od najboljih basketaša na svetu Stefan Kojić.



Prevashodni cilj ekipe je plasman u plej of, što donose prve četiri pozicije, a trenuto imaju četiri pobede više od prve ekipe ispod crte, te je doigravanje za savezni rang gotovo izvesno. Ipak rezultati su važni, jer se prenose bodovi iz utakmica protiv timova koji će takođe izboriti plasman u plej of. Šest bodova za M015 je već izvesno, maksimalno je moguće 12. Prvi pratilac Šapčana je Ivanjica sa jednim porazom i šest pobeda, učinak 5:2 ima Mileševac, Studnet je četvrti sa 4:3, a Loznica ima 3:4 na petom mestu. Zlatar je ostvario dve pobede, Priboj jednu, Crnokosa ima samo poraze u svom saldu.

Prvi na zapadu

M015 može trenutno poneti titulu najbolje ekipe u celoj grupi Zapad, jer je lider druge grupe Radnički 1950 Kragujevac čiji učinak je 6:1, odnosno M015 je jedini na zapadu bez poraza.
Posle plej ofa samo jedan tim će ostvariti plasman u Drugu mušku ligu Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa