26. novembar 2021.26. nov 2021.
Foto: Opšta bolnica Šabac

Foto: Opšta bolnica Šabac

Novi digitalni rendgen aparat za Opštu bolnicu Šabac

Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku dobila je novi savremeni digitalni rendgen aparat posredstvom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Digitalni radiografski aparat, najnovije generacije model „Vision V“ renomiranog domaćeg proizvođača specijalne medicinske opreme “Visaris“, isporučen je tokom ove nedelje. Radovi na adaptaciji prostorije u kojoj će biti smešten novi rendgen aparat i kontrolnoj sobi su u toku.

Korišćenjem u potpunosti digitalne radiografije visoke rezolucije znatno će se olakšati dijagnostika uz brži, jednostavniji rad i komfornije uslove tokom snimanja za pacijente. Rendgen aparat je modularnog tipa i omogućuje snimanje u horizontalnoj i vertikalnoj ravni.

Takođe, funkcija automatskog spajanja višestrukih snimaka u sukcesiji, kreira jednu sliku dugih anatomskih delova tela (do 150 cm). Uređaj je povezan na Nacionalnu platformu RIS (radiološki informacioni sistem) i sinhronizaovan sa drugim platformama.

Po završetku pripreme prostorija i montaže, pacijentima u našoj ustanovi biće na raspolaganju novi digitalni rendgen aparat, što će u mnogome povećati kapacitet za potrebe precizne dijagnostike.
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa