27. novembar 2021.27. nov 2021.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vučić predsednik SNS do izbora, izabrani novi potpredsednici

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ostaće na čelu te stranke do izbora u aprilu, nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani novi predsednik i zamenik predsednika, izjavila je danas potpredsednica SNS Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da su danas na petoj izbornoj skupštini SNS, pored nje za potpredsednike stranke izabrani Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog njegovog ambasadorskog angažmana i Aleksandar Šapić. Ona je rekla da je Nevena Đurić izabrana na predlog Aleksandra Vučića.

Kako se navodi na sajtu SNS, Brnabić je kazala da je na današnjoj skupštini usvojeno deset načela političkog delovanja SNS, Izveštaj o radu stranke, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darko Glišić, kao i novi članovi Predsedništva stranke.

Rekla je i da je Vučić odbio da prihvati jednoglasan predlog svih članova stranke i da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS.

"Jednoglasna odluka svih članova, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika Srpske napredne stranke. On je odbio da se kandiduje za predsednika SNS, pa smo postigli kompromisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi Srpsku naprednu stranku do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore", rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da je izabrano manje od 100 članova Predsedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsedništva žene.

"Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva Srpske napredne stranke, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera", navela je Brnabić.
Beta

Najnoviji broj

13. januar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa