28. novembar 2021.28. nov 2021.
Načelnik MUO, Vladan Krasavac

Načelnik MUO, Vladan Krasavac

Načelnik MUO: Čestitka povodom Hanuke

Povodom velikog jevrejskog praznika Hanuke, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac uputio je čestitku jevrejskom narodu, rabinu Isaku Asielu, predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu i pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji.

U čestitki se kaže:


"Širom sveta sa sumrakom počinje Jevrejski praznik Hanuka, praznik slobode i svetlosti,koji se proslavlja osam dana i noći.To je proslava jevrejskog nacionalnog preživljavanja i uspostavljanja verskih sloboda. Jedan je od najradosnijih praznika, simbol nade i čuda,vere u bolje sutra. Paljenje svećica u svećnjaku centralni je čin proslave Hanuke, posebno za decu, kojima se na ovaj praznik daruju pokloni. Obeležava se u vreme kada se svet suočava sa opakom bolešću koja je odnela veliki broj ljudskih života,pa su snaga i vera potrebni da se svi zajedno izborimo sa ovim zlom koje je zadesilo čitavu planetu.Čuvajući sećanje na svoju veru i tradiciju jevrejski narod je odolevao brojnim nedaćama i iznalazio put ka boljoj i sigurnoj budućnosti.

Jevrejskom narodu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Republici Srbiji želim da svoj praznik proslave u miru, dobrom zdravlju, sreći, blagostanju i sa svojim najmilijima, uz toplinu i svetlost hanuka svećica.

Hanuka na radost!
Vreme svećica na radost!

Vladan Krasavac,
načelnik Mačvanskog upravnog okruga

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa