28. novembar 2021.28. nov 2021.
Beta

Beta

Određen pritvor demonstrantu koji je u Šapcu zaustavio bager

Demonstrantu koji je u Šapcu zaustavio bager sa naprednjacima, Draganu Milovanoviću Crnom, određen je pritvor u trajanju od 48 sati, objavila je Nova.rs.

Portal je ranije objavio da je muškarac koji je juče sprečio naprednjake da sa bagerom uđu u grupu okupljenih građana, uhapšen sinoć i sproveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kojem se vidi kako dva čoveka bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je nastavio vožnju, što je izazvalo revolt demonstranata.

Bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je, kako je otkrio ranije portal, Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak.

U izjavi za Nova.rs Dušan Kostadinović, generalni sekretar Demokratske stranke koji je bio na licu mesta kaže i da su iza bagera išli "naoružani kriminalci, batinaši, koji su okupljene građane napali motkama."

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su juče fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni, naveo je portal.

Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa