29. novembar 2021.29. nov 2021.
Otvaranje mosta"Bratoljub" kod Ljubovije

Otvaranje mosta"Bratoljub" kod Ljubovije

Kabinet načelnika MUO: Izveštaj sa otvaranja mosta"Bratoljub" kod Ljubovije

U nedelju 28.novembra 2021.godine zvanično je otvoren novoizgrađeni most "Bratoljub"između Ljubovije i Bratunca, zajednički granični prelaz i carinski terminal. Most su svečano otvorili Aleksandar Vulin ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije i Vojin Mitrović ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH. Svečanosti su prisustvovali i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, predsednici opština iz Upravnog okruga,predstavnici privrednog,političkog i kulturnog života, veliki broj građana i brojni mediji.

Izgradnja "Bratoljuba",koji spaja Republiku Srbiju i Bosnu i Hercegovinu između Ljubovije i Bratunca trajala je od oktobra 2015.godine do maja 2017. godine. Dužina mosta je 227 metara, a radove u iznosu od 13 miliona evra finansirala je država Srbija. Vlada Republike Srpske finansirala je izgradnju pristupne saobraćajnice do graničnog prelaza. Ovo je međunarodni granični prelaz prvog reda za promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru i prvi je ovakve vrste u regionu, sa tri ulazne i tri izlazne trake, kao i trake za bicikliste.

Okupljene je u ime opštine Ljubovija pozdravio predsednik Milan Jovanović ističući da je ovo veliki dan za opštine Ljubovija i Bratunac.

"Na današnji dan otvaramo ovu divnu građevinu koja će nas godinama spajati i pomoći da se ekonomski razvijamo i budemo bliži jedni drugima", rekao je između ostalog predsednik opštine Milan Jovanović.

Obraćajući se prisutnima Vojin Mitrović je naglasio da je bilo potrebno petnaest godina od ideje do realizacije, a šest godina od početka do završetka radova projekta koji je od presudnog značaja za narod ovog kraja, navodeći da"Ovaj most spaja dve obale, dva naroda, dve države".

Načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić naveo je da je ovo novi početak uspešnih projekata kulturnog povezivanja i svih drugih oblika saradnje.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca





Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa