30. novembar 2021.30. nov 2021.
foto: fb strana UNS

foto: fb strana UNS

UNS: Pronaći odgovorne za napad na fotoreportera

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije da utvrdi ko je odgovoran za napad na fotoreportera Andriju Vukelića, kog su u ponedeljak na skupu Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu pretukle nepoznate osobe i otele mu fotoaparat.

Kako se navodi u saopštenju, Vukelić je sinoć zbog povreda koje je zadobio bio u bolnici u Šapcu i danas nastavlja lekarske preglede u Beogradu.

"UNS zahteva hitnu istragu i kažnjavanje nasilnika, kao i vraćanje opreme za rad fotoreporteru Vukeliću. UNS je užasnut ovakvim napadom i slučaj će pratiti kroz Stalnu radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara i vladinu Radnu grupu za zaštitu novinara", navodi se u saopštenju.

Fotoreporter Andrija Vukelić, koji je u ponedeljak napadnut na skupu koji je organizovala Srpska napredna stranka (SNS) u Šapcu, rekao je danas za agenciju Beta da su napadači svi bili istog profila, a da ih je po njegovoj proceni bilo ih između 10 i 20.

SNS je u ponedeljak održala protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, sa koga je zatražena "pravda" za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru i sukobio se sa jednim od učesnika blokade saobraćaja Draganom Milovanovićem.

Agencija Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa