Info

30. novembar 2021.30. nov 2021.
foto: fb strana UNS

foto: fb strana UNS

UNS: Pronaći odgovorne za napad na fotoreportera

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije da utvrdi ko je odgovoran za napad na fotoreportera Andriju Vukelića, kog su u ponedeljak na skupu Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu pretukle nepoznate osobe i otele mu fotoaparat.

Kako se navodi u saopštenju, Vukelić je sinoć zbog povreda koje je zadobio bio u bolnici u Šapcu i danas nastavlja lekarske preglede u Beogradu.

"UNS zahteva hitnu istragu i kažnjavanje nasilnika, kao i vraćanje opreme za rad fotoreporteru Vukeliću. UNS je užasnut ovakvim napadom i slučaj će pratiti kroz Stalnu radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara i vladinu Radnu grupu za zaštitu novinara", navodi se u saopštenju.

Fotoreporter Andrija Vukelić, koji je u ponedeljak napadnut na skupu koji je organizovala Srpska napredna stranka (SNS) u Šapcu, rekao je danas za agenciju Beta da su napadači svi bili istog profila, a da ih je po njegovoj proceni bilo ih između 10 i 20.

SNS je u ponedeljak održala protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, sa koga je zatražena "pravda" za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru i sukobio se sa jednim od učesnika blokade saobraćaja Draganom Milovanovićem.

Agencija Beta
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa