3. decembar 2021.3. dec 2021.
MUO: Sastanak Radne grupe za koordinaciju inspekcija šest upravnih okruga

MUO: Sastanak Radne grupe za koordinaciju inspekcija šest upravnih okruga

Sastanak Radne grupe za koordinaciju inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 sa predstavnicima šest upravnih okruga, održan je u četvrtak 02. decembra 2021. godine u Smederevu, sedištu Podunavskog upravnog okruga. Prisustvovali su predstavnici Braničevskog, Šumadijskog, Pomoravskog, Kolubarskog, Mačvanskog i Podunavskog upravnog okruga. U radu sastanka su učestvovali i rukovodioci sanitarne, tržišne, turističke, veterinarske, inspekcije rada i inspekcije za drumski saobraćaj iz navedenih Upravnih okruga, kao načelnici i šefovi komunalne milicije i inspekcije Požarevca, Kragujevca, Jagodine, Valjeva, Šapca i Smedereva.

Sprovedena je analiza rezultata postupanja u skladu sa odlukom Kriznog štaba i instrukcijama Radne grupe za koordinaciju inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 u prethodnom periodu u gradovima i opštinama sa područja navedenih Upravnih okruga. Izvršeno je usklđivanje rada i postupanja u skladu sa novom Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19 od 08. novembra 2021. godine. Ispred radne grupe sastanku su prisustvovali dr Goran Stamenković,pomoćnik ministra zdravlja i rukovodilac Radne grupe, dr Svetlana Mijatović, načelnik sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, Jelena Mićić sekretar Radne grupe ispred Jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Danijela Lončar koordinator rada načelnika upravnih okruga u Radnoj grupi.
Foto: MUO

U ime domaćina , Podunavskog upravnog okruga i grada Smedereva, prisutne je pozdravila i dobrodošlicu poželele načelnik dr Jasna Avramović. Nakon izvršene analize o aktivnostima republičkih i lokalnih inspekcija koje učestvuju u nadzoru, zaključeno je da se još intenzivnije nastavi sa kontrolama primene mera koje su donete od strane nadležnih organa Republike Srbije.

Sastanku je u ime Mačvanskog upravnog okruga prisustvovao načelnik Vladan Krasavac.
Foto: Glas Podrinja
Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa