4. decembar 2021.4. dec 2021.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vučić najavio izmene zakona o eksproprijaciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će predložiti vladi da naprave Izmene i dopune zakona o eksproprijaciji tako da taj zakon na kraju "ne bi ni važio".

"Pošto je zakon o eksproprikaciji ustavan, potpisao bih ga, ali da pre toga napravimo novi zakon o izmenama i dopunama tog zakona, da ide po hitnoj proceduri u Skupštinu, da možemo da ga usvojimo pre Nove godine i da zakonom o izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji vratimo stari zakon, kao da nema nikakvih izmena, tako da, de fakto, taj zakon ne bi ni važio", rekao je Vučić u Gornjim Nedeljicama.

On je rekao da će sa tom idejom pred vladu izaći u ponedeljak.


Razgovaraću sa Rio Tintom da ne smeju da misle samo na svoj profit, već i na život ljudi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa kompanijom Rio Tintom da ne prave deponiju izmedju Jadra i Korenite, kao i da ne smeju da računaju samo na svoj profit, već i na život i zdravlje ljudi na tom prostoru.

"Obećavam, razgovaraćemo i videćemo kakave su ugovorne obaveze prema Rio Tintu i od njih ćemo da tražimo, da se odlagalište ili deponija skloni, kao i da ne mogu samo na svoj profit da računaju nego i na život i zdravlje ljudi", rekao je predsednik u Gornjim Nedeljicama.

Vučić je rekao da će predložiti vladi Srbije da se napravi Zeleni fond za Zapadnu Srbiju, o kojem će odlučivati samo narod, a ne država.

"U taj fond bismo uključili Mačvanski okrug, Kolubarski i Zlatiborski okrug i u njemu će narod učestvovati, i odlučivati kome će davati pare. U budžetskim zelenim fondovima država je odlučivala, a u ovom ćete samo vi (narod)", rekao je on.

Predsednik je dodao da će taj zeleni fond verovatno biti formiran već od 1. januara i za njega će biti odvojeno 10 miliona evra.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa