6. decembar 2021.6. dec 2021.
Sutra penzionerima 20 evra, ostalim građanima u sredu i četvrtak

Sutra penzionerima 20 evra, ostalim građanima u sredu i četvrtak

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će sutra penzioneri, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiti 20 evra novčane podrške države, dok će ostalim punoletnim građanima taj novac biti isplaćen 8. i 9. decembra.

"Ukupno će oko 5,8 miliona građana Srbije dobiti po 20 evra novčane pomoći države, koje isplaćujemo u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa. Novac će sutra biti isplaćen za 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija", rekao je Mali, objavilo je ministarstvo.

Zatim će, u sredu, 8. decembra, kako precizirao je ministar, novac biti isplaćen za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije.

"Za ovu meru podrške ukupno je opredeljeno 13,6 milijardi dinara, a isplatom tog novca završavamo isplate u okviru trećeg paketa podrške u ovoj godini", rekao je Mali i podsetio da su tri paketa podrške privredi i građanima ukupno vredni oko osam milijardi evra, odnosno oko 17 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa