7. decembar 2021.7. dec 2021.
Sastanak u Loznici

Sastanak u Loznici

Podrška redovnom elektrosnabdevanju na teritoriji MUO

U ponedeljak 06. decembra 2021. godine, u Gradskoj upravi grada Loznice, sa početkom u 12:00 časova, održan je radni sastanak na temu organizacije podrške u obezbeđenju redovnog elektrosnabdevanja na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, sa akcentom na grad Loznicu i opštine Krupanj i Mali Zvornik.

Domaćin sastanka bio je gradonačelnik Vidoje Petrović sa saradnicima. Prisustvovali su Živko Babović, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, Zoran Jevtić,predsednik opštine Mali Zvornik, Vesna Marjanović, zamenik predsednika opštine Krupanj, Ivan Spajić, v.d.načelnik Sektora za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga sa saradnicima, predstavnici lovačkih udruženja sa područja Loznice, Krupnja i Malog Zvornika i odgovorni iz JP"Srbijašume". U radu sastanka učestvovao je i Vladan Krasavac načelnik Upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Tema sastanka je uključivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava,lovačkih udruženja i drugih struktura kao ispomoć i podrška redovnim službama u preventivnim i operativnim aktivnostima uklanjanja i raščišćavanja prostora oko distributivne mreže radi obezbeđivanja pouzdanog i neprekidnog snabdevanja električnom energijom u zimskom periodu na celokupnoj teritoriji lokalne samouprave.

Neposredan povod za održavanje sastanka je obilazak 55 jedinica lokalne samouprave tokom februara, marta i aprila meseca ove godine, na kojima su identifikovani problemi u vezi elementarnih nepogoda i drugih opasnosti sa akcentom na zimsku sezonu i probleme obezbeđivanja neprekidnog napajanja električnom energijom uglavnom udaljenih i teško pristupačnih terena, gde su ranijih godina u zimskom periodu usled nepogoda postojali prekidi elektrosnabdevanja.

U Mačvanskom upravno okrugu, prepoznate su Loznica, Krupanj i Mali Zvornik, kao lokalne samouprave u kojima su ranijih godina postojali navedeni problemi.

Razgovaralo se o preventivnom delovanju i mapiranju rizičnih tačaka, kako bi se izbegli problemi u napajanju elektičnom energijom. Obaveza distribucije usmerena je na rasecanje 56 km dalekovoda po mesnim zajednicama uz dodastnih 25 km, čime se sprečava prekid u napajanju strujom, pa je u tu svrhu neophodno obezbediti motorne testere.

Građani moraju biti blagovremeno informisani kada se radi o planskom isključenju u svrhu rasecanja dalekovoda ,posredstvom sredstava javnog informisanja.

Zaključeno je da se u sprovođenju zadataka koji su u funkciji redovnog napajanja električnom energijom angažuju svi raspoloživi resusrsi lokalne samouprave, nevladinog sektora,dobrovoljna vatrogasna društva,članovi lovačkih udruženja,zaposleni u JP"Srbijašume" i predstavnici medija.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa