7. decembar 2021.7. dec 2021.
Ekipa na poslednjem duelu u 2021. godini (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac - fb)

Ekipa na poslednjem duelu u 2021. godini (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac - fb)

Mačva na poziciji pet

Dužu pauzu šabačka Mačva će provesti na petom mestu Prve lige Srbije. Nalazi se i bodovno blizu polovine puta po pitanju udaljenosti od drugog mesta koje garantuje plasman u Super ligu i devetog koje vodi u plej aut posle 30 rundi.

Poraz od Javora u Šapcu udaljio je Mačvu od pozicije dva, ali on po mnogim prognozama nije ni bila realna, dok primarni cilj u preostalih devet kola treba da bude ostanak u grupi od osam najboljih klubova i plej of mečevi. Dugo je Mačva bila pri vrhu, međutim samo jedna pobeda u poslednjih osam kola ove kalendarske godine donela ja pad na tabeli.

-Govorio sam i ranije, sistem takmičenja je takav da je ono predugačko, a naš sastav je ograničen brojnošću i čine ga vrlo mladi igrači i dogodilo se ono čega sam se pribojavao, što je i neizbežno, da umor i često nekompletna ekipa uzmu danak i na rezultatima. Iskazao se i taj problem u realizaciji, jer smo mi u porazima stvarali šanse, da su neke iskorišćene možda bi i ishodi nekih mečeva bili drugačiji - rekao je trener Mačve Boris Savić.

Mačva ima 33 boda, šest više od Rada na poziciji devet i osam manje od Mladosti na poziciji dva. Nastavak je 26. februara 2022. godine kada Šapčani gostuju lideru na tabeli i uz Javor prvom favoritu za viši rang Inđiji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa