8. decembar 2021.8. dec 2021.
Foto Beta

Foto Beta

Vučić: Vlada Srbije da ne donosi novi Zakon o eksproprijaciji, da organizuje javnu raspravu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je "zamolio" vladu Srbije da ne donosi novi Zakon o eksproprijaciji već da zamoli Nacionalni konvent o Evropskoj uniji i sve ostale relevantne subjekte kako bi se organizovala javna rasprava o tom pitanju.

Tokom obraćanja iz Palate Srbija, Vučić je rekao da ta javna rasprava može da traje i šest meseci i da na njoj treba da se dođe do širokog društvenog konsenzusa o tom pitanju.

"Bez širokog društvenog konsenzusa nećemo ići na Zakon o eksproprijaciji", naglasio je on.

Dodao je da veruje da će se vlada Srbije nakon njegove odluke da vrati sporan Zakon o eksproprijaciji saglasiti da zakon ne ide nazad u Skupštinu jer, kako je naveo, misli da neće imati parlamentarnu većinu za ponovno usvajanje.

Govoreći o Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi, Vučić je rekao da je potpisao taj zakon i da ne postoji dilema da li je on protivustavan.

Vučić je rekao da primio zahteve više udruženja za taj zakon i da ih je razumeo, kao što je, kako je dodao, razumeo koliko je građanima važno da govore o Zakonu o eksproprijaciji.

"Znam, svi će reći: 'Ovo je Vučićev poraz' - ali, ja sam predsednik svih građana, ma koliko god voleo partiju na čijem sam čelu. Znate, ako vidim jednu (karatistkinju) Jovanu Preković da je protiv nečega, a znam da biste je teško naterali da uradi nešto protiv mene kao predsednika, onda znam da ima dosta građana, divnih dobrih ljudi, koji su zabrinuti", naveo je on.

Dodao je da ako je Preković zabrinuta šta može da se desi sa ovom zemljom, onda znači da vlast nešto nije dobro uradila i naveo da prihvata deo odgovornosti na sebe.




Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa