10. decembar 2021.10. dec 2021.
Foto: pixabay

Foto: pixabay

U svim školama u Srbiji neposredna nastava i naredne nedelje

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 13. decembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

U Srbiji su po podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" od 2. do 8. decembra potvrdjena 1.454 slučaja infekcije virusom korona medju decom uzrasta od šest od 18 godina, što čini 0,19 odsto te populacije.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 13 odeljenja sa 16 i manje učenika (0,03 odsto) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Navodi se i da je u tom periodu 127 odeljenja sa 17 i više učenika (0,31 odsto) promenilo način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju kao i da je 15 grupa ili 0,04 odsto prešlo sa kombinovanog modela na onlajn nastavu zbog pojave tri slučaja infekcije.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa