13. decembar 2021.13. dec 2021.
Pixabay

Pixabay

Mihajlović: Sigurno snabdevanje energijom i energentima prioritet, ključna saradnja svih u sistemu

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da država i svi koji posluju u energetskom sistemu zajedno rade na rešavanju problema u elektroenergetskom sistemu, nastalih nakon obilnih snežnih padavina, kao i da će biti angažovani svi resursi kako bi se obezbedilo uredno snabdevanje privrede i domaćinstava.

Mihajlović je predsedavala sednicom Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, na kojoj je, pored razmatranja otklanjanja problema u snabdevanju električnom energijom, razmatrana i trenutna situacija u snabdevanju prirodnim gasom i toplotnom energijom.

Predstavnici Elektroprivrede Srbije (EPS) informisali su članove radne grupe o angažovanim kapacitetima u termoelektranama i hidroelektranama i merama koje se preduzimaju za rešavanje problema u proizvodnji u Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT).

Razmatrane su i aktivnosti koje su Elektromreže Sarbije (EMS) i Elektrodistribucija Srbije preduzeli na otklanjanju problema u prenosnom i distributivnom sistemu.

Predstavnici Elektrodistribucije Srbije istakli su da su sve ekipe na terenu, da se očekuje smanjenje broja potrošača bez napajanja i da je trenutno najveći problem prohodnost puteva koja otežava saniranje kvarova, a koja se rešava u saradnji sa Putevima Srbije.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici Srbijagasa, Transportgasa, NIS-a, Poslovnog udruženja Toplane Srbije, Agencije za energetiku, Republičke direkcije za robne rezerve, JP PEU "Resavica" i Puteva Srbije.
Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa