15. decembar 2021.15. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Ključevi Hale u posedu grada: Za nove uspehe šabačkih sportista

Ključevi sporstke hale prvi put su u posedu Grada Šapca. Dve godine će trajati formalni zakup, dok grad ne isplati ukupnu sumu od 700.000 evra, nakon čega će objekat sa zemljištem postati gradsko vlasništvo.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić sa svojim saradnicima, u sredu je obišao halu, u kojoj oko dve godine nije odigrana nijedna utakmica.

-Sa AIK bankom smo potpisali ugovor o zakupu na dve godine, a kada bude urađen kupoprodajni ugovor i isplaćene dve rate od po 350.000 evra, vlasništvo nad halom i zemljištem će biti prvi put u vlasništvu grada Šapca. Verujemo da je ovo u interesu šabačkog sporta. Hala nije u sjajnom stanju i mi ćemo u narednom periodu uložiti u nju, kako bi je što pre učinili dostupnom šabačkim sportistima, prvo profesionalnim, ali i rekreativcima. Sigurna sam da će to doprineti kvalitetnijem bavljenju sportom u našem gradu. Verujemo da će sportski objekti koje gradimo ili rekonstruišemo doprineti da imamo što više mladih ljudi, ali i onih kojima je bavljenje sportom stil života. Veliki dan za grad Šabac i siguran sam da ovaj sportski objekat nema samo upotrebnu vrednost nego i sumboličnu, jer su svi uspesi Rukometnog kluba “Metaloplastika” i drugih dvoranskih sportova vezani za halu “Zorka”. Srećan sam što smo uspeli da naravimo ovaj dogovor i siguran sam da će sportski uspesi naših sportista opravdati velika ulaganja grada u sportsku infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.
Foto: Glas Podrinja

Nekadašnji član zlatne generacije “Metaloplastike” Mile Isaković, sada savetnik gradonačelnika za sport i sportsku infrastrukturu, naveo je da su mu se vratile uspomene na sve što su doživeli u hali, zajedno sa građanima Šapca.

-Želeo bih da još jednom neki klub doživi da oseti tu snagu i energiju koju smo mi akumulirali u gradu, a koja je bila esencija onoga što se osećalo u Šapcu. Ova dvorana budi uspomene, a sa druge strane stvara i obavezu posle velikog investiranja i renoviranja. Verujem da će rezultati sportskih klubova biti i na višem nivou nego nekada, rekao je Mile Isaković.
Planirano je da hala u potpunosti bude ispalćena do kraja 2023. godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa