17. decembar 2021.17. dec 2021.
Aleksandar Mijailović i Snežana Anđelić

Aleksandar Mijailović i Snežana Anđelić

Krivične prijave zbog "poternice"

Jutros su po Šapcu osvanule "poternice" sa licima Aleksandra Mijailovića, advokata i šefa pravnog saveta stranke Zajedno za Srbiju, Isidore Kovačević, novinarke i maloletnog V. A. Tim povodom, u prostorijama Zajedno za Srbiju, javnosti su se obratili Aleksandar Mijailović i majka V.A. Snežana Anđelić.

Kako je navela Snežana Anđelić, ona je član Saveta za selo i poljoprivredu Srpskog pokreta Dveri, a njen suprug Aleksandar je predsednik Gradskog odbora Dveri u Šapcu i da već dve sedmice trpe velike pritiske zbog svoje političke angažovanosti.

-Kao majka sam izuzetno potresena i zabrinuta za bezbednost svoje porodice. Nije prvi put da nam se nešto ovako dešava. Već dve nedelje imamo veliki pritisak od strane Srpske napredne stranke zbog naše političke angažovanosti. Srpskoj naprednoj stranci je uvek na udaru porodica, upravo ono za šta se SP Dveri najviše zalaže. Javno bih pozvala našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je predsednik svih građana, i zamolila ga da nas zaštiti. Bez obzira na naše političko opredeljenje imamo pravo da budemo slobodni i mislimo drugačiji. Takođe bih ga pozvala da osudi ovakav čin, da se maloletnom detetu crta meta, rekla je Snežana Anđelić i najavila da će ona i suprug podneti krivične prijave i tražiti da nadležni organi reše ovaj slučaj po Zakonu.

Aleksandar Mijailović je pitao funkcionere Srpske napredne stranke u Šapcu "Šta je ovo i šta ovo znači"? Istakao je da im se crta meta na čelu zato što imaju drugačije mišljenje od većinske vladajuće stranke.

-Ovo nije normalno da se dešava. SNS u Šapcu je ovim činom izvršila napad na jednog advokata, jednu novinarku i na jedno maloletno dete. Ne znam čime je ovo motivisano, mogu samo da nagađam. Pretpostavljam da je jedan od razloga što sam jedan od branilaca Dragana Milovanovića Crnog. Verovatno pokušaj da me zastraše i obeshrabre. Ne da me neće zastrašiti, nego će mi ovo biti motiv više da ovo isteram do kraja. Ono što je opasno je što se ovim mladima šalje poruka da oni ne trebaju ovom gradu i ovoj zemlji. Neće nas oterati. Ostaćemo ovde da se borimo. Podnećemo krivnične prijave. Bezbednost nam je ugrožena. Imam dve poruke, prva je za javnost, a to je da ovo nije politika. Politika je način organizovanja života u zajednici. Ovo je kriminal i zastrašivanje. Druga poruka koju želim da pošaljem Aleksandru Pajiću, Bobanu Birmančeviću i svim vođama njihovih struja je da je ovo bolesno, rekao je Mijailović

Isidora Kovečević se u vreme trajanja konferencije nalazila u policiji gde je davala izjavu.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa