18. decembar 2021.18. dec 2021.
Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pjić

Otvoreno pismo gradonačelnika Šapca:Netačno je da Go SNS kojim rukovodim ima bilo kakve veze sa pomenutim letkom koji je deljen

Poštovani sugrađani,

Obraćam vam se sa namerom da odgovorim na lažne optužbe koje je šabačka opozicija javno iznela. U osnovi, ovo je pokušaj da se skrene pažnja sa svih uspeha koje sam kao gradonačelnik ostvario sa svojim timom.

Otvoreno pismo gradonačelnika Šapca

Podsećam da se u istom danu kada je na Skupštini grada Šapca prezentovan i usvojen najveći budžet u istoriji grada, pojavio letak. Uveren sam da je ovo potpuno pogrešan vid borbe opozicije za trunku pažnje. Siguran sam da je ovo potpuno neprihvatljiv način prenošenja poruka i jasno želim da istaknem da nemam nikakve veze sa pomenutim. Ovo je samo još jedna u nizu lažnih optužbi kako bi se bacili u senku svi zapaženi rezultati. Takozvani nosilac slobode medija je u prethodnom periodu pravila serijale emisija o meni koristeći lažno svedočenje lica koje je bilo osuđeno za prodaju narkotika. Taj sponzorisani serijal je nečuveno kršenje ljudskih prava, ali i tada sam se dostojanstveno borio protiv laži koja je imala za cilj da smanji podršku građana Šapca. I tada sam, kao i danas, ukazivao na gnusne laži i optužbe. Siguran sam da je svim sugrađanima jasno da nikada nisam imao dodira sa kriminalom, da nisam organizovao batinaše, i ponavljam, da se nijedno službeno vozilo na dan protesta nije nalazilo na mostu. Takođe, netačno je da Gradski odbor Srpske napredne stranke kojim rukovodim ima bilo kakve veze sa pomenutim letkom koji je deljen.

Otvoreni bazeni, kupovina Hale sportova ,,Zorka”, niža cena vrtića, besplatni udžbenici za prvake, besplatni prevoz za penzionere, asfaltiranje preko 60 km puteva, izgradnja sportskih objekata i velike investicije u industrijskoj zoni su samo neki od rezultata politike SNS-a i mene kao gradonačelnika. Sve to je veoma značajno za Šapčane. Laž je u redovima opozicije duboko ukorenjena i tu nema pomoći. Neutemeljene optužbe zbog navodne organizacije i štampanja letka su puko podrivanje svega što predstavlja uspeh.

Srpska napredna stranka i ja kao gradonačelnik, i dalje ćemo nastaviti ka istom cilju da Šabac bude Grad budućnosti, a opozicija neka razmišlja o svojim problemima, kao i slaboj podršci među građanima Šapca.

Dela su ono što ostaje iza nas, a pokazalo se da to građani znaju da vrednuju.
Gradonačelnik Šapca,
dr Aleksandar Pajić