7. januar 2022.7. jan 2022.
Foto: Glas Podrinja: Predstavnici AIK banke i BBA sa nagrađenim učenicima i profesorkom

Foto: Glas Podrinja: Predstavnici AIK banke i BBA sa nagrađenim učenicima i profesorkom

Pobednicima uručene nagrade

Predstavnici AIK banke i Beogradske bankarske akademije u sredu su učenicima Ekonomske škole "Stana Milanović" uručili nagrade osvojene na takmičenju Beogradske bankarske akademije. Tina Nikolić, Marija Marinković i Vukan Obadović od banke su dobili vaučere na po 150 evra, a glavna nagrada je vaučer za školarinu Beogradske bankarske akademije. Podsećamo, tročlani tim iz Šapca, sa mentorkom, profesorkom Biljanom Lazarević izradio je najbolji biznis plan "Start-up i učeničko preduzetništvo – Osmisli ideju i stavi je u funkciju" o čemu je "Glas Podrinja" već pisao.

Pobednička ideja bila je proizvodnja čipsa od jabuka.

Foto: Glas Podrinja: Tina Nikolić, Vukan Obadović i Marija Marinković


-Bilo je zanimljivo, ali i naporno. Radili smo u slobodno vreme, ali i u školi. Vežbali smo prezentacije pred drugim odeljenjima. Dve nedeljemo smo radili na izradi biznis plana, a onda još nedelju dana uvežbavali prezentaciju i uspeli smo, kaže šabački pobednički tim. Planiraju da po završetku srednje škole upišu Beogradsku bankarsku akademiju, a još nisu odlučili kako će novac potrošiti.

Konkurencija im je bilo još 16 timova iz cele Srbije, a takmičenje je održano onlajn.

-Mladost, znanje i preduzetnički duh su vrednosti koje AIK Banka godinama podržava u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti. Ovaj put smo imali zadovoljstvo da novčano nagradimo pobedničku ekipu iz Šabca, učenike Ekonomske škole "Stana Milanović" na takmičenju srednjih škola Srbije na temu preduzetničkih ideja i izrade poslovnog plana preduzeća, koje tradicionalno svake godine organizuje Beogradska bankarska akademija, Beograd. Prvo mesto, na jednom ovakvom takmičenju, sa izuzetno originalnom i interesantnom preduzetničkom idejom, sve nas čini posebno srećnim, kada vidimo koliko mladih ljudi, dece, u našim školama dosledno uči, širi znanje i uz pomoć svojih roditelja i nastavnika razvija preduzetnički duh na temeljima ambicije, agilnosti i inovativnosti, naveo je Periša Ivanović, redovni profesor na fakultetu Beogradska bankarska akademija i pomoćnik pri Izvršnom odobru AIK Banke.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa