7. januar 2022.7. jan 2022.
Foto: Grad Šabac

Foto: Grad Šabac

Petogodišnja devojčica pronašla zlatni dukat u česnici

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je danas svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, koju je služilo Njegovo Preosveštenstvo vladika Jerotej vikar Patrijarha Porfirija, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Foto: Grad Šabac


Posle božićne liturgije u porti crkve organizovano je tradicionalno lomljenje česnice, a zlatni dukat dar Grada Šapca pronašla je naša najmlađa sugrađanka petogodišnja devojčica Neda Milinković iz Šapca.

Gradonačelnik Pajić je još jednom svim pravoslavnim hrišćanima koji poštuju julijanski kalendar čestitao Božić i izrazio zadovoljstvo što je danas sa velikim brojem sugrađana prisustvovao liturgiji.

Foto: Grad Šabac


-Najveći hrišćanski praznik okuplja vernike, a meni je posebno drago što je danas veliki broj Šapčana, među kojima je bilo najviše dece u porti crkve učestvovao u tradicionalnom lomljenje česnice i što smo svi zajedno dali doprinos u očuvanju naše vere i tradicije. Oni koji su imali najviše sreće iz česnice teške 40 kilograma, izrađene od 800 delova izvukli su zlatnik koji je darivao Grad Šabac ili jedan od četiri srebrnjaka crkve I Gradske organizacije invalida. Praznični dani su zaista dani blagoslova jer vraćaju osećaj praštanja i bezbrižnosti. Negujmo ljubav, toleranciju, poštovanje i međusobno razumevanje, rekao je gradonačelnik i poželeo građanima da ovaj praznik provedu u dobrom zdravlju okruženi ljudima koji ih vole i koje vole, uz poruku Mir Božji, Hristos se rodi!
Grad Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa