11. januar 2022.11. jan 2022.
misija "Evro 2022" - reprezentacija Srbije (foto: RSS)

misija "Evro 2022" - reprezentacija Srbije (foto: RSS)

"Proizvodi" Metaloplastike u Segedinu

Nekada bi ovaj naslov mogao sugerisati informacije iz privrede, ali ova se ipak odnosi na rukomet i predstojeće Evropsko prvenstvo gde Metaloplastika neće imati direktno svoje članove, ali će u sastavu selektora Đerone biti dva igrača koja su rukometno stasali baš u plavom dresu.

Na spisku izabranih golmana nalazi se Milan Bomaštar, danas golman Ademar Leona, a do ove sezone prvi golman šabačke Metaloplastike u kojoj je stasavao nekoliko sezona, spremno dočekavši šansu koja ga je preporučila i Špancima i reprezentaciji. Deo karijere proveo je i na pozajmici u drugom klubu sa našeg područja Mačvi iz Bogatića.

Milan Bomaštar (foto: snimak ekrana sajta RK Metaloplastika)


Opcija na desnom krilu je Vukašin Vorkapić. Još uvek mladi krilni igrač iz Beograda u Metaloplastiku je stigao kao sredoškolac, kroz nastupe u Metaloplastici 2 i prvom timu postao nezamenljiv na svojoj poziciji, najbolji strelac kluba i reprezentativac. Danas nastupa u Francuskoj.

Vukašin Vorkapić (foto: snimak ekrana sajta RK Metaloplastika)


Među reprezentativcima je i još jedan igrač iz Šapca, reč je o beku portugalske Benfike Petru Đorđiću. On je momak rođen u Šapcu, sinu čuvenog golmana Metaloplastike i reprezentacije Zorana Đorđića.

Petar Đorđić (foto: sajt Balkan handball)


Evropsko prvenstvo startuje u četvrtak. Prvog dana Srbija igra protiv Ukrajine, potom u subotu se sastaje sa Hrvatskom i na kraju je rival Francuska, 13. januara. Dva najbolja tima iz grupe prolaze u drugu fazu.

Milić do poslednjeg trenutka

Milan Milić, bek francuskog Nanta takođe je ponikao u Metaloplastici gde je došao kao izuzetno mlad, te je u prethodne dve sezone apsolutno došao do izražaja. Njega nema na konačnom spisku, ali je bio do poslednjeg trenutka u konkurenciji i svakako je budućnost ovdašnjeg rukometa.

Milan Milić (foto: Rukometni žurnal sajt)

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa