13. januar 2022.13. jan 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Poziv biračima da izađu u što većem broju

U nedelju će na 34 glasačka mesta, koliko ih ima na području opštine Koceljeva, svoj stav na republičkom referendumu o izmeni Ustava zaokruživanjem jednog od dva ponuđena odgovora izraziti 10.821 upisani birač.

U želji da građanima pojasni izmene u najvišem pravnom aktu naše zemlje koje će proizaći ukoliko većina izašlih birača podrži akt o promeni koji se odnosi na pravosuđe, Opštinski odbor Srpske napredne stranke sinoć je u sali Doma kulture održao skup na kojem su okupljenim članovima i simpatizerima govorili narodni poslanik u republičkom parlamentu, član predsedništva SNS i predsednik odbora ove partije u Koceljevi Veroljub Matić kao i predsednik opštine Dušan Ilinčić.

Oni su pozvali građane da u što većem broju izađu na birališta 16.januara i zaokruže potvrdan odgovor na glasačkom listiću i najavili da će ubrzo, u susret predsedničkim izborima zakazanim za april mesec, započeti predizborne aktivnosti.

–Nema uspešne opštine ni grada ako nema dobru komunikaciju sa republičkom vlašću. Ako ima dobru konekciju onda ima i preduslov za dobar napredak. Mi smo u periodu kada, od postanka do dana današnjeg, nikada nismo imali povoljniju situaciju u odnosu na relaciju republika-opština. Prepoznatljivi smo kao lokalna samouprava u kojoj se izlazi masovno na glasanje i koja podržava trenutnu vlast. Promenom vlasti nećemo imati ove pozicije koje imamo danas. Da bi nastavili, da bi imali jače mehanizme da donosimo ovoj opštini razvoj, napredak, zavisi od toga da li ćemo imati dobar rezultat kao opština Koceljeva. Prvenstveno svojom izlaznošću a, naša je preporuka da kada izađemo glasamo za izmenu. Naravno da svako ima pravao da glasa i protiv i da ima pravo da misli drugačije, ali radi dobrog rezultata i onoga što mi možemo koristiti sutra kao potencijal, za napredak ove opštine, važno je da izađemo u što većem broju i zaokružimo “Da”- poručio je Matić okupljenim građanima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa