14. januar 2022.14. jan 2022.
Pošta Srbije proglasila pobednike konkursa "Piši Božić Bati": Pobednica Marija Eraković iz Koceljeve

Pošta Srbije proglasila pobednike konkursa "Piši Božić Bati": Pobednica Marija Eraković iz Koceljeve

Pošta Srbije proglasila je danas pobednike konkursa za decu uzrasta do 12 godina pod nazivom "Piši Božić Bati".

Na konkursu održanom od 1. decembra 2021. do 7. januara 2022. pristiglo je skoro 3.000 dečjih pisama.

Za pobednicu je proglašena Marija Eraković (12), učenica šestog razreda Osnovne škole "Mića Stanojlović" iz Koceljeve, za pesmu dugog stiha "Moj najlepši Božić".


Drugo mesto osvojile su Tijana i Tara Malivuk (6) iz Sremskih Karlovaca, za likovni rad.

Treća nagrada pripala je Pavlu Markoviću (7) iz Beograda, za kratak prozni tekst "Pismo Božić Bati".

Četvrtu i petu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji likovnim radovima osvojile su Ema Leški (10) iz Gospodjinaca i Una Gligorijević (9) iz Vlasotinca.

Za najbolje u grupnoj konkurenciji proglašeni su petaci Osnovne škole "Momčilo Popović Ozren" iz Paraćina, osvojivši prvo mesto timskim likovnim radom.

I ostale nagrade pripale su likovnim radovima: drugo mesto osvojio je vrtić "Slavujak" iz Predškolske ustanova "Boško Buha" iz Beograda, trećeplasirani su četvrtaci Osnovne škole "Crnjanski" iz Jagodine, a četvrta i peta nagrada pripale su trećem razredu Osnovne škole "Boško Palkovljević Pinki" iz Stare Pazove i vaspitnoj grupi iz vrtića "Palčica" iz Novog Sada.

U izuzetno jakoj konkurenciji radova različitih tehnika i formata, najbolje ocenjeni osvojili su po pet vrednih nagrada u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji: električni trotinet, dva tableta i dva mobilna telefona dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a pet televizora kolektivne su nagrade za najuspešnije vaspitne i obrazovne grupe, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Dodela nagrada sa izložbom pobedničkih radova je odložena zbog trenutne epidemiološke situacije i biće naknadno organizovana.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa