17. januar 2022.17. jan 2022.
Načelnik MUO, Vladan Krasavac

Načelnik MUO, Vladan Krasavac

Sedmični izveštaj MUO

Usled pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, u petak 14. januara 2022. godine održana je sednica Kriznog štaba, na kojoj je trenutna epidemijska situacija ocenjena kao izrazito teška i vanredna. Apelovano je na sve građane da poštuju postojeće mere, koje nisu menjane.

Radna grupa za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 je nakon sastanka od 29. decembra 2021. godine utvrdila preporuke za pojačan inspekcijski nadzor u toku januara meseca 2022. godine. Redovni nadzori se i nadalje sprovode svakodnevno,a pojačani nadzori tokom produženog vikenda od četvrtka do ponedeljka. Promocija vakcinacije sprovodi se intenzivno, kako bi se što pre došlo do kolektivnog imuniteta.

Od četvrtka 13. januara do ponedeljka 17.j anuara 2022. godine pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije / milicije, o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni,kako bi se sačinio plan nadzora.

Redovni nadzori se sprovode po utvrđenoj dinamici,a kordinisani inspekcijski nadzori su usmereni ka velikim objektima sa povećanim brojem korisnika usluga.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Od četvrtka 13. januara do ponedeljka 17. januara 2022. godine sprovedeno je 1181 nadzora u kojima je učestvovalo 109 inspektora.U kontrolisanim objektima utvrđene su tri nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika i fizičku distancu-barijeru .Za navedene nepravilnosti izrečen je jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara.

Od 19.marta 2021.godine počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi i dalje apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu ,kako bi došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa