17. januar 2022.17. jan 2022.
selektor Savić sa predsednikom VK Šabac i gradonačelnikom Šapca (foto: Glas Podrinja)

selektor Savić sa predsednikom VK Šabac i gradonačelnikom Šapca (foto: Glas Podrinja)

Poslednje pripreme za vaterpolo spektakl

Reprezentacija Srbije će na startu Svetske lige u utorak od 19 časova ugostiti selekciju Italije na Gradskom bazenu u Šapcu. Reč je o derbiju prvog kola ovog takmičenja i duelu olimpijskog i svetskog šampiona.

Duel i zvanično otvara novi olimpijski ciklus priprema za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Dejan Savić, selektor Srbije (foto: Glas Podrinja)


-Biće to duel dve nove reprezentacije, sastavi su podmlađeni, Kovid je učinio svoje i oba tima su dodatno oslabljena, ali ništa od toga ne sme da bude opravdanje za nemotivisan nastup u verujem sjajnoj atmosferi. Drago mi je što smo u Šapcu, ispunili smo važno obećanje, reprezentacija u važnom duelu na sjajnom objektu. Naš cilj je svakako pobeda - rekao je Dejan Savić, selektor Srbije.

Njegov kolega prednost daje domaćinu, ali veruje u svoj podmlađen tim da se može dobro suprotstaviti Srbiji.

-Obe reprezentacije su na početku novog olimpijskog ciklusa i za nas je izuzetno važno da stičemo iskustvo kroz duele sa najboljima, a to je Srbija. Nadamo se da ćemo odigrati meč u dobroj atmosferi i da će biti dobar i zanimljiv meč - istakao je selektor Italije Alesandro Kampanja.

Predvodinik nove generacije Srbije je čuvar mreže koji je bio deo generacije "nepobedivih" koja je zlatom u Tokiju završila svoju misiju.

Novi početak za olimpijske šampione (foto: Glas Podrinja)


-Mi smo na novom početku i podmlađen tim ima težak zadatak da nastavi sa vrhunskim rezultatima. Mi iskusniji smo tu da budemo pozpra, a zajednički cilj je da sačuvamo sjajnu atmosferu koja nas je krasila i bila snaga u prethodnom periodu. U Šapcu sam često igrao u mlađim kategorijama, srećan sam što sam ponovo tu i na novom objektu. Jedva čekam da utakmica počne - naglašava kapiten Branislav Mitrović.

Trening Srbije je posetio i gradonačelnik Šapca, ističući čast za grad što ima priliku da bude domaćin velikog duela

- Šabac je grad sporta i grad šampiona. Čast nam je da ugostimo olimpijske i svetske šampione. Ne sumnjamo da ćemo kao grad biti dobri domaćini i da će Šapčani bodriti Srbiju do pobede. Nadam se da iz Šapca naša reprezentacija počinje put ka zlatu u Svetskoj ligi - izjavio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa