25. januar 2022.25. jan 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izgradnja aneksa Trening centra Šabac na Letnjikovcu

Završetak radova planiran je za april tekuće godine

U okviru projekta koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritat u toku je izgradnja nove zgrade, aneksa Trening centra Šabac površine 308 metara kvadratnih na Letnjikovcu.

Radove su obišli gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Planirano je da u pomenutoj zgradi bude smeštena CNC radionica, Radionica za 3D skeniranje i štampanje, Škola IT veština, Centar za kompetenciju u hortikulturi, Akademija za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, Akademija za profesionalne veštine u građevinarstvu, Škola engleskog jezika. Radove zajednički finansiraju projekat SEED Step III i Grad Šabac.

-Kao partner u projektu Grad Šabac izdvaja 60.000 evra, dok Austrijska razvojna agencija izdvaja 100.000 evra. Planirali smo nove edukativne sadržaje koji će upotpuniti ponudu Trening centra, odnosno Centra za stručno usavršavanje, u ovom multifunkcionalnom objektu za obuku mladih ljudi, ali i žena kako bismo upotpunili ponudu zanimanja koja su atraktivna i tražena na tržištu rada - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i naglasio da će obrazovni programi biti finansirani iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Šapca.

SEED Step III je projekat koji se nadovezuje na započete aktivnosti i već šestu godinu se sprovodi Šapcu koji je izabran kao pilot projekat ovog programa.

-Ovo je vrhunac programa i projekta koji se realizuju u Šapcu od strane Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritat, a sprovodi ga Tara Internation Consulting doo iz Novog Sada. Ovim dobijamo kapitalnu investiciju, aneks Trening centra gde će obuke u veoma kvalitetnim uslovima po evropskim standardima biti realizovane. Važno je da istaknemo da projekat obuhvata teško zapošljive kategorije stanovništva koje edukujemo kroz različite kurseve i obuke što je dobro za naše sugrađane. Uz ovaj projekat Grad učestvuje i u drugim evropskim, što pokazuje da su nas prepoznali kao dobrog i odgovornog partnera - istakao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić o prednostima projekata koji su održivi i mogu se posmatrati kao celina od značaja za grad, ali i region u domenu edukacije i zapošljavanja.

Završetak radova planiran je za april tekuće godine, a Programi su akreditovani od strane Agencije za kvalifikacije Republike Srbije.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa