11. mart 2022.11. mar 2022.
Dvanaesti Sajam poljoprivrede u Šapcu (Foto: Glas Podrinja)

Dvanaesti Sajam poljoprivrede u Šapcu (Foto: Glas Podrinja)

Otvoren Sajam poljoprivrede u Šapcu

(Foto: Glas Podrinja)

U organizaciji Radio televizije AS i partnera Odeljenja za poljoprivredu Grada Šapca pod pokroviteljstvom Grada u Sportskoj hali „Zorka“ otvoren je dvanaesti Sajam poljoprivrede koji će trajati do subote 12. marta. U potpunosti popunjen izložbeni prostor u hali, ali i na platou ispred dvorane ukazuje na veliku zainteresovanost učesnika.

-Nakon dve godine pauze ponovo smo okupili izlagače i poljoprivrednike kako bi razmenili iskustva i ideje. Vreme koje je proteklo pokazalo je da su svi veoma zainteresovani za Sajam, te je Hala postala mala. Nadamo se većem prostoru u narednom periodu, jer je ovo drugi najveći poljoprivredni sajam posle Novosadskog. Ovo sve ne bi bilo moguće bez podrške Gradske uprave - rekao je vlasnik RTV AS Marinko Urošević tokom svog obraćanja na otvaranju.

Šabački sajam pokazao se kao dobro osmišljen i svake godine okuplja sve više posetilaca i izlagača, te je ove godine više od 120 prisutno.

Organizatori očekuju rekordnu posetu (Foto: Glas Podrinja)

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je značaj Sajma poljoprivrede za šabački kraj, ali i šire područje.

-Ponosan sam na to što je veliki broj posetilaca i izlagača danas prisutno u Hali. Verujem da je ovo jedan od najznačajnijih događaja u gradu tokom godine. Poljoprivrednici su veoma zainteresovani da saznaju koji su to noviteti i kako da unaprede svoju proizvodnju. U tom domenu Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za poljoprivredu. U budžetu 120 miliona je opredeljeno za podsticajna sredstva u poljoprivredi. Uveren sam da će u godinama koje dolaze poljoprivreda zauzimati sve značajnije mesto, jer proizvodnja hrane je od presudnog značaja za funkcionisanje države – naglasio je gradonačelnik Pajić.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić; Biljana Petrović, pomoćnica predsednika Izvršnog odbora, Komercijalne banke, NLB grupe; vlasnik RTV AS Marinko Urošević; načelnik Odeljenja za poljoprivredu grada Šapca Dragan Ranđić (Foto: Glas Podrinja)

Izlagači iz zemlje i inostranstva proizvođačima će predstaviti najnovija dostignuća i metode u svim segmentima poljoprivrede. Posetioci imaju priliku da se na jednom mestu informišu o predstojećoj setvi, ali i unaprede svoja znanja i veštine u poljoprivredi.

(Foto: Glas Podrinja)

Tradicionalno, oba sajamska dana na raspolaganju posetiocima su zaposleni u Odeljenju za poljoprivredu Grada Šapca.

Ulaz i parking za sve zainteresovane posetioce su besplatni tokom dva sajamska dana od 8 do 19 časova.
  • Фото: Глас Подриња)
  • Фото: Глас Подриња)
  • Фото: Глас Подриња)
  • Биљана Петровић, помоћник председника извршног одбора Комерцијалне банке
  • др Александар Пајић, градоначелник Шапца
  • Маринко Урошевић, власник РТВ АС

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa