29. mart 2022.29. mar 2022.
najbolji pojedinci: Nebojša Grujić i Una Obrenović (foto: Glas Podrinja)

najbolji pojedinci: Nebojša Grujić i Una Obrenović (foto: Glas Podrinja)

Priznanja za najbolje u izboru Sportskog saveza Šapca

Sportski savez Šapca 42. put birao je najuspešnije sportske predstavnike u prethodnoj godini kojima je na današnjoj svečanosti dodelio priznanja.

najviša, specijalna, posebna priznanja i posthumne plakete (foto: Glas Podrinja)


Laureat među sportistkinjama je prvotimka Medicinara, reprezentativka Srbije u mlađim kategorijama, najmlađi kapiten šabačkog kluba Una Obrenović.

-Priznanje je čast koja donosi ponos i odgovornost. Trudiću se da svakog dana napredujem, budem bolja i doprinosim uspesima ekipe. Nadam se da ću i narednih godina rezultatima zavredeti da budem u konkurenciji za sportska priznanja. Volela bih da to zaslužim noseći i reprezentativni dres, a san je nastup na Olimpijskim igrama u budućnosti – predstavlja nam želje Una Obrenović.

Kolega po priznanju, iskusni olimpijac iz Rija i uzdanica srpskog kajaka Nebojša Grujić zavredeo je pehar najboljeg sportiste u izboru Sportskog saveza Šapca.

-Šabac je sportski grad, konkurencija je uvek brojna i jaka, a kada u takvim uslovima baš vi budete izabrani za najboljeg, to je veliki podstrek. Brojna takmičenja su pred nama ove godine i nadam se da ću ostvariti visoke ciljeve i tako opravdati i ovu titulu – obećao je Nebojša Grujić, reprezentativac i član KK „Zorka“.

Obećana kontinuirana podrška sportu u Šapcu (foto: Glas Podrinja)


Podršku na putu uspeha svojim sportistima pružaće, kao i do sada, Grad Šabac uverava gradonačelnik Šapca.

-Grad Šabac izdvaja više od 200 miliona dinara za sport, za klubove, infrastrukturu kako bi naši sportisti imali uslove za trenibg i postizanje vrhunskih rezultata. Prizannja Sportskog saveza Šapca su značajna, jer Savez objedinjuje sve vidove sporta, školski, rekreativni, amaterski i profesionalni. Priznanja su nagrada za sportiste, ali i pokazatelj za Grad da zajedno sa svojom državom, savezima, Ministarstvom omaldine i sporta možemo napraviti vrhunske rezultate – rekao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Najbolji sportski kolektiv je Tekvondo klub „Viner Čivi“, laureati među mladim sportisima su: Jana Lukić (TK Letnjikovac) i Željko Todorović (AK Cer). Najbolji sportski stručnjak je Nemanja Ličanin (VK Šabac), sportski radnik Tanja Ilić.

predsednik SSŠ Milan Đenadić (foto: Glas Podrinja)


Uz najviša sportska priznanja, dodeljena su posebna, specijalna priznanja, kao i posthumne plakete za doprinos razvoju i unapređenju sporta onih koji više nisu sa nama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa