6. april 2022.6. apr 2022.
Foto: Glas Podrinja / Dom kulture "Prnjavor" organizovao svečanu akademiju povodom 100 godina bavljenja pozorišnom umetnošću

Foto: Glas Podrinja / Dom kulture "Prnjavor" organizovao svečanu akademiju povodom 100 godina bavljenja pozorišnom umetnošću

Obeleženo 40 godina Amaterskog pozorišta u Velikoj sali Doma kulture u Prnjavoru

Dom kulture "Prnjavor" organizovao je Cvečanu akademiju povodom 100 godina bavljenja pozorišnom umetnošću i 40 godina Amaterskog pozorišta u Velikoj sali Doma kulture u Prnjavoru.

Foto: Glas Podrinja / Svečana akademija uvod i najava za manifestaciju "Dani pozorišta u Prnjavoru"


Svečanoj akademiji prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i u ime grada primio plaketu za dugogodišnji doprinos i podršku u razvoj.

-Grad Šabac je partner ovom mestu i Dom kulture Prnjavor se finansira iz budžeta grada. Nastavićemo u narednom periodu da potpomažemo razvoj kulturnih sadržaja u ovom mestu.

Foto: Glas Podrinja / Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić u ime grada primio plaketu


Svečana akademija bila je uvod i najava za manifestaciju "Dani pozorišta u Prnjavoru"koji će trajati od 6. do 10. aprila.

U narednim danima biće organizovane četiri predstave a gosti će biti četiri Amaterska pozorišta.


Foto: Glas Podrinja


-Sam početak pozorišta vezuje se za 1922. godinu, odnosno izgradnju spomen-kosturnice u Prnjavoru kada je tadašnji učitelj formirao pevačku, folklornu grupu i jedan skeč. Od 1982. godine nastaje Amatersko pozorište - rekao je direktor Doma kulture Mario Maksimović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa